Svampet squashkage

Det vrimler med squash for tiden hos min kære søster, så jeg har fået en hel del squash. Så den sidste tid har jeg bagt rigtig mange squashkager. Engang fik jeg den bedste opskrift fra en tidligere kollega. Jeg har kun brugt den, når jeg bager squashkage. Den er så lækker svampet og fremragende til at putte i fryseren.

 • 3 æg
 • 250g brun farin
 • 2 1/2 dl neutral olie
 • 400g revet squash
 • 325g hvedemel
 • 0,25 tsk bagepulver
 • 2 tsk natron
 • 2 tsk vaniliesukker
 • 1 tsk salt
 • 3 tsk stødt kanel

Glasur

 • 200g flødeost
 • 125g smør
 • 125g flormelis
 • 2 tsk vaniliesukker
 • 1 tsk kanel
 • Lidt citron

Æg og sukker piskes tykt og skummende. Herefter piskes olien i. Sqaush rives og blandes i. Mel, bagepulver, natron, vaniliesukker, salt og kanel blandes og røres i dejen. Dejen puttes i brandepande på ca 23×23. Kagen bages nu ved 190 C i 40 min. Mens kagen bager, blandes glasuren. Det er en god idé at tage smøren ud, så den kan blive blød.

Flødeost, smør og flormelis røres sammen. Herefter tilsættes vaniliesukker og kanel. Jeg tilsætter lidt citron for at give glasuren lidt syrligt til alt det søde. Glasuren smøres på kagen, når den er afkølet.

Rigtig god fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: